Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Α.Μ.Ε.Α.: «Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη» ή Ποτέ δεν είναι αργά, μπορείς! (Ακτιβιστικη ταινία μικρού μήκους)

Α.Μ.Ε.Α.: «Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη».
Ή
Ποτέ δεν είναι αργά, μπορείς!



Η Ομάδα ΘΕΣ Ερωτόκριτος έχοντας ήδη μια ακτιβιστική ταινία τύπου challenging στο ενεργητικό της, με σημείο αναφοράς την παραλία του Σχοινιά, επιστρέφει λίαν συντόμως με μια ακτιβιστική ταινία που έχει ως κέντρο της τον άνθρωπο. Τα ΑΜΕΑ αποτέλεσαν την πρώτη φόρμα της έμπνευσης μας, άλλωστε είναι και το βασικό όραμα της ομάδας, η ευαισθητοποίηση και η στροφή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Καλοκαίρι, ήλιος θάλασσα… Τοπίο ανεμελιάς που όμως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα σ’αυτό. Η Αλίκη είναι μια νέα κοπέλα με κινητικά προβλήματα. Λυπημένη καθώς είναι, εύχεται να μπορούσε να κάνει αυτή τη βαθιά μύχια σκέψη της, πραγματικότητα: να σταθεί στα πόδια της και να κολυμπήσει. Άραγε, υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρει;
Με φόντο το γαλάζιο και τη δύση του ηλίου, η φαντασία παλεύει με την πραγματικότητα. Η λύπη θα γίνει χαρά; Το χαμόγελο θα διαδεχτεί τη θλίψη; Να αγαπάς τη διαφορετικότητα διότι η διαφορετικότητα είσαι Εσύ. Και αγαπώντας τον άνθρωπο, η ζωή θα σε αγαπήσει. Η συνέχεια επί της διαδικτυακής οθόνης.


Συντελεστές:
Κείμενο και ιδέα: ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Μοντάζ-Εφέ: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ
Λήψεις-Φωτογραφίες: ΘΕΣ Ερωτόκριτος Team
Παραγωγή- Εκμετάλλευσις: ΘΕΣ ΕΡΩΤΌΚΡΙΤΟΣ
ALiEN PiCTURES STUDiO
Σκηνοθεσία:
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εμφανίζονται: ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΏΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΣΑΝΤΥ η ΦΙΛΕΝΑΔΑ, ΡΌΛΦΙ ο ΣΚΥΛΑΚΟΣ και ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ.
Συμμετέχουν: ΤΑΣΣΟΣ ΖΙΑΚΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, JEROME KALUTA, ΜΠΕΣΣΥ ΜΑΛΦΑ, ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΑΣΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΞΕΝΙΔΟΥ, ΦΡΙΝΤΑ ΤΡΥΠΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΛΑΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΨΑΡΡΟΣ.











Η Ακτιβιστικη ταινία μικρού μήκους "ΑΜΕΑ: Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη" ή "Ποτέ δεν είναι αργά, μπορείς" σε σκηνοθεσία των ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ και ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ θα προβληθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Μια Ανεξάρτητη Παραγωγή της ALiEN PiCTURES STUDiO και της θεατρικής ομάδας ΘΕΣ Ερωτόκριτος.


Οι Δημιουργοί αφιερώνουν την ταινία τους στην μνήμη των ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ (1956-9 Σεπτεμβρίου 2019) και ΤΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ (1958-14 Σεπτεμβρίου 2019).




Συμμετοχές/Βραβεία:

  • Επίσημη Προβολή στο 5ο YouTube Night Festival Klagenfurt TV Österreich 2019
  • Τιμητική Διάκριση στο Καστ της ταινίας μικρού μήκους "Active Citizens of the Years 2020" στο Citizens Europe Première Night Video Festival 2020, England UK.
  • Επίσημη Συμμετοχή για Youth Short Films στο 15ο Poppy Jasper International Film Festival 2020, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  • Υποψηφιότητα για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού μήκους στο 3ο Crossover LA Festival 2020, στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής.
  • Επίσημη Συμμετοχή στο 5ο New York Metropolitan Festival March 2020
  • Επίσημη Συμμετοχή στο 21ο Newport Beach Film Festival California April 2020
  • Επίσημη Συμμετοχή στο 8ο Raleigh Film & Art Festival April 2020
  • Υποψήφιο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Ελένη Αναγνωστοπούλου" στο Festival Europeen du Filme Fantastique de Strasbourg 2020

Χορηγός Επικοινωνίας:

The Look.gr

Θέατρο.gr

kilorenzos.blogspot.com

TheatroCinefil.gr




Υπό την Αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων


Δεν υπάρχουν σχόλια: