Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

«Είμαστε στο στόχαστρο, κύριοι...»

«Είμαστε στο στόχαστρο, κύριοι...»




Μας συστήνεται ο Άτακτος Ατακτούλης και ο Δίας από την Ειρήνη του Αριστοφάνη για μικρά παιδιά 2 ετών κι άνω από την Θεατρική Εναλλακτική Σκηνή Ερωτόκριτος.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ζωής στη Δύση είναι η ειρήνη και δεν είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνονται πολλοί πόσο μεγάλη ευλογία είναι αυτό. Ναι, υπάρχει εγκληματικότητα, δεν είναι όμως το ίδιο όπως όταν λυσσομανά γύρω σου ο πόλεμος.

-Τι είναι Τελικά η Ειρήνη;

Δίας: Η Ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται η διατήρησή της με τη δημιουργία εθίμων που ρυθμίζουν τις αναδυόμενες διαφορές και μέσω της σύναψης συμφωνιών μεταξύ δυο γειτονικών φυλών. Στην περίπτωση μας υπάρχει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος. Έτσι, ο Τρυγαίος (Άτακτος Ατακτούλης) αποφασίζει να δώσει τέρμα στον Πόλεμο και ταξιδεύει στο παλάτι μου στους ουρανούς για να επαναφέρει Ειρήνη στην Ελλάδα. Εκεί με την βοήθεια του Ερμή που κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες για να εγκαταλείψει κι εκείνος τον Όλυμπο, μα το ΔΙΑ!! Ο Τρυγαίος, σκόρπισε Ειρήνη μέχρι ΣΤΙΓΜΗΣ 13 ΦΟΡΕΣ και ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΓΙΑ 14η ΦΟΡΑ λίαν συντόμως!!!

"δεν μετράει η εξωτερική ομορφιά, όσο μετράει η ψυχή του ανθρώπου"


-Για σένα Ατακτούλη πώς είναι να πρωταγωνιστείς πάλι σε δική σου παράσταση, πες μας δυο λόγια για την καριέρα σου; Ατακτούλης: Για μένα είναι υπέροχο το συναίσθημα να παίζω θέατρο και ειδικά θέατρο για μικρά παιδιά, διότι όπως έχω δηλώσει, δεν μετράει η εξωτερική ομορφιά, όσο μετράει η ψυχή του ανθρώπου. Έχω υπέροχους συναδέλφους και συνεργάτες στην ΘΕΣ Ερωτόκριτος και είναι όλοι τους Ξεχωριστοί. Λοιπόν, εκτός, ότι έχω δικό μου διαδικτυακό σόου από το 2016 μέχρι σήμερα, έχω συμμετάσχει στις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις:
  1. ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ & Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ του Γουόλτ Ντίσνεϊ.  Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο. (2017)
  2. Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ του Τσαρλς ΠερόΚουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο. (2017)
  3. Ο ΑΤΑΚΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΙ Κουκλοθέατρο και Κείμενα του Λεονάρντο Θίμο (2017)
  4. ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΡΑΤ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Βασισμένο στο έργο του Κάρολου ΝτίκενςΚουκλοθέατρο και Κείμενα του Λεονάρντο Θίμο (2017)
  5. ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΝΤΙΝΟΥ της ΟΜΑΔΑΣ ΘΕΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ. (2017-2018) Διασκεύή & Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο.
  6. Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ Κουκλοθέατρο και Κείμενα του Λεονάρντο Θίμο(2017-2018)
  7. ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΝΑ'ΧΕΙΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Μονόπρακτο και Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο (2018)
  8. ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη. (2018-2019) Διασκευή & Κουκλοθέατρο του Λεονάρντο Θίμο.
Και κάνουμε πρόβες μαζί με την ομάδα ΘΕΣ Ερωτόκριτος, το θεατρικό δρώμενο ΣΚΡΟΥΤΖ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ που μας το έφερε η Ελένη Αναγνωστοπούλου, είναι και βοηθός σκηνοθέτης του Λεονάρντο Θίμο, κι εγώ πρωταγωνιστώ στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τους: ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ, ΝΙΚΟ ΝΟΥΛΗ και ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΙΤΣΟ και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο «Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας» στου Γουδί. Επίσης, συνεχίζουμε τις πρόβες μας για το νέο παιδικό έργο «Μπόντζο: Ένας Αλλιώτικος Καουμπόη» Και τέλος με την «προσαρμοσμένη εκδοχή» της Ειρήνης του Αριστοφάνη συνεχίζουμε να παίζουμε σε Κοινωνικούς Φορείς και Δήμους της Αττικής για την Ένταξη Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες. Τέλος, η προσωπική μου φιλενάδα, η Σάντυ λέει ότι Η Ειρήνη για μένα, αποτελεί την προσωποποίηση των ανωτέρων ιδανικών : αλληλεγγύη, φιλία, ανθρωπιά. και κλείνει με το δικό της σλόγκαν "το παιδικό θέατρο δίνει θετική ενέργεια καθώς οι ερμηνευτές καταθέτουν λιθαράκια από την ψυχή τους"



-Δία, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των παραστάσεων της Ειρήνης του Αριστοφάνη για μικρά παιδιά 2 ετών και πάνω, θα σε δούμε κάπου αλλού;
Φυσικά, ετοιμάζουμε με τον Λεονάρντο Θίμο νέο Αριστοφανικό έργο τους  «ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ» Μετάφραση και Διασκευή του ίδιου του Λεονάρντο Θίμο, και σε σκηνοθεσία της Ελένης Αναγνωστοπούλου για την νέα Θεατρική Σεζόν. Να ξεκουραστώ λίγο, χρειάζομαι διακοπές, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να εργαζόμαστε όλοι, είμαστε και 2000 ηθοποιοί στο χώρο, η οικονομική ύφεση χτυπάει όλους τους Έλληνες συναδέλφους και εμείς είμαστε δίπλα τους με το νέο έργο του χρόνου να εντάξουμε και άλλους ερμηνευτές στην θεατρική ομάδα ΘΕΣ Ερωτόκριτος.

-Σας ευχαριστούμε πολύ, Ατακτούλη και Δία.

Ατακτούλης & Δίας: Εμείς ευχαριστούμε Ελένη και Λεονάρντο. Και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αφιλοκερδώς θεατρικές παραστάσεις στα Ιδιαίτερα παιδιά και σε όλα τα παιδιά του κόσμου, θα κάνουμε κι άλλες παραστάσεις με ελεύθερη συνεισφορά, όπως κάναμε στις 15 Μαΐου 2019 και μαζεύτηκε ένα αξιοπρεπές ποσό για να βάλουμε μπροστά τους «ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ και συνεχίζουμε θεατράλε και θεατρικά.


 Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ*
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ.*
                                      20.05.2019










* Η Ελένη Αναγνωστοπούλου είναι θεατρολόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.


*Ο Λεονάρντο Θίμο, είναι ηθοποιός Θεάτρου από το 2001 και σκηνοθέτης του Θεάτρου από το 2006, από το ΔηΠεΘΕ Ηρακλείου Κρήτης, παρακολούθησε την Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη-Νέο Ελληνικό Θέατρο το 2008-2009 και το Γ' Έτος του Εργαστηρίου Παιδαγωγική θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού 2013-2014 από τον Σύλλογο Παιδαγωγών-Εμψυχωτών θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» που διηύθυνε ο Λάκης Κουρετζής. Από το 2016 είναι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Παιδαγωγικών Προσχολικής Ηλικίας και από το Ιούλιο του 2017 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Σκηνοθέτης της Θεατρικής Εναλλακτικής Σκηνής Ερωτόκριτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: